Haaruitval door de overgang

Welke vrouw krijgt er niet mee te maken? Dunner wordend haar door de overgang. Alles wordt al minder, je huid wordt slapper, dus je make-up kost al meer tijd. De lijntjes langs je ogen trek je niet meer in één keer. Nee, je moet nu met je andere hand je ooglid strak trekken. De meeste van ons zien de kilo’s er ook langzaam ieder jaar meer aankomen. En dat ondanks je tegenwoordig veel meer let op gezond eten. Wat een frustratie. 

Het is helaas allemaal een onderdeel van het ‘ouder worden’. Maar dan dat haar. Alles zakt veel sneller in, je wordt grijs en nu krijg je ook nog last van haaruitval. Wat nu? Waarom krijgen vrouwen eigenlijk te maken met haaruitval tijdens de overgang en wat zijn de oplossingen? Dit en meer antwoorden op je vragen lees je in dit artikel.

Waarom veroorzaakt de overgang haaruitval?

Rond de 40-50 jaar krijgen wij vrouwen te maken met de overgang. Maar wat gebeurt er eigenlijk tijdens de overgang? Een onderdeel van het verouderingsproces is de zogeheten menopauze. De eierstokken produceren tijdens de menopauze minder oestrogeen en progesteron. Dit zijn voortplantingshormonen die als we jonger zijn helpen de groeifase van de haarcyclus te verlengen, waardoor je haar sneller en langer groeit. Door deze veranderingen in de hormoonspiegels, veranderen er ook veel dingen in je lichaam. Veel symptomen zul je misschien wel herkennen, zoals slapeloosheid, opvliegers, stemmingswisselingen en… Helaas resulteert de overgang in sommige gevallen ook haaruitval.

Heeft haaruitval door de overgang iets te maken met de haarcyclus?

Je haren hebben een zogeheten haarcyclus. Iedereen verliest gemiddeld 100 haren op een dag. Het probleem bij haaruitval door de overgang is dat door afname van de hormonen, de groeifase van de haarcyclus wordt verkort. Hierdoor gaat je haar trager groeien, waardoor deze minder snel de uitvallende haren kan vervangen. Met als gevolg dat je haar met de tijd dunner oogt. 

Heb jij last van haaruitval door de overgang? 

Over het algemeen hebben vrouwen die last hebben van haaruitval door overgang, verder geen medische oorzaken van hun haaruitval. Toch adviseren wij om een bezoekje aan je huisarts te nemen. Zo ben je er 100% zeker van dat je haaruitval door niks anders wordt veroorzaakt.

Wat zijn oplossingen voor haaruitval door de overgang?

Je hebt je huisarts geraadpleegd en bent er zeker van dat de oorzaak van jouw haaruitval de overgang is. Een kleine geruststelling is dat je zeker niet de enige bent en dat er wel degelijk oplossingen zijn. Vooral bij vrouwen wordt haaruitval als een groot probleem gezien. De emoties die ter sprake komen zijn vaak veel verdriet, wanhoop en onzekerheid. Hoe je vroeger heerlijk op een terrasje een drankje deed, blijf je nu toch liever thuis uit angst dat andere je haaruitval opmerken. Gelukkig hoeft het niet zo te zijn. Jennifer Hoeve hair biedt namelijk de oplossing in de vorm van een handgeknoopt haarwerk van 100% echt haar.

Een op maat gemaakt haarwerk van 100% echt haar

Bij Jennifer Hoeve hair krijgen we dagelijks klanten op intakegesprek die kampen met een vorm van haaruitval. Ook haaruitval door de overgang komt regelmatig voor. Wij kunnen je haar helaas niet laten teruggroeien. Wel kunnen wij je de perfect oplossing bieden in de vorm van een op maat gemaakt haarwerk. Je kunt kiezen uit een haarwerk uit onze grote voorraad of een op maat gemaakt haarwerk. Ga je voor een voorraad haarwerk? Dan loop jij dezelfde dag nog bij ons de deur uit met een prachtig haarwerk. Ga je toch voor een maathaarwerk? Dan meten we tijdens het intakegesprek je hoofdmaten op en bespreken we je haarwensen. Vervolgen wordt er in ons eigen atelier met de hand een op maat gemaakt haarwerk voor je gemaakt. Wij hebben de beste kwaliteit haarwerken en de snelste levertijden van Nederland. 

Een gratis intakegesprek in onze privésalon

Omdat wij begrijpen hoe lastig het is om de stap te maken en een afspraak te maken ontvangen wij onze klanten altijd op warme wijze in onze privé salon.Het is niet niks om je zo kwetsbaar open te stellen en wildvreemde mensen je haar probleem uit te leggen. Gelukkig krijgen we altijd positieve berichten hoe goed ze zijn ontvangen en hoe blij ze zijn dat ze toch de afspraak hebben gemaakt. 

Tijdens het intakegesprek in de privésalon heb je de mogelijkheid om in complete privacy je probleem uit te leggen en natuurlijk je haarwensen te vertellen. Vervolgens gaan we samen kijken naar de beste oplossing voor jouw haarprobleem. Alles is mogelijk. 

Plan je gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Je wordt ontvangen in een privé salon
Alle haarwerken zijn van 100% echt haar
Snelle levertijden
Altijd grote voorraad aanwezig
Vraag hier aan
Ontdek hoe
Jennifer Hoeve 

jou kan
helpen

Hair fashion created with passion

In een ideale wereld heeft elke vrouw lang, golvend, glanzend haar. Helaas is ons leven niet altijd een sprookjesboek.

Er zijn verschillende oorzaken waardoor zowel mannen als vrouwen hun haar deels of geheel moeten verliezen.
Vraag hier advies op maat
envelopephone-handsetcrossmenu
Chat openen
Advies nodig?
Jennifer Hoeve hair
Hallo,
Waarmee kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram