Haaruitval door
Haarziekten

Haaruitval door haarziekten

Wie zoekt naar meer informatie over haaruitval door een haarziekte, zal hierover veel vinden op internet. Haarziekten vormen een groot probleem voor veel mensen. Maar liefst 3 miljoen mensen hebben te maken met haaruitval. Ruim 80% van onze klanten is heeft een medische reden om klant bij ons te zijn. Dat wil zeggen dat zij een haarwerk nodig hebben als gevolg van een haarziekte of andere medische oorzaak.

Wat te doen bij haaruitval?

De eerste stap die genomen wordt, is een bezoek aan de huisarts. Die verwijst veelal door naar een specialist. Deze stelt vast of de haaruitval wordt veroorzaakt door een haarziekte of andere redenen. Stress, een gastric bypass of andere oorzaken kunnen ook redenen zijn voor haaruitval. In de meeste gevallen is het zo dat als het haarverlies het gevolg is van een haarziekte, er geen genezing mogelijk is.

Onze oplossing van 100% echt haar

Mensen die dit overkomt, worden meestal overvallen door heftige emoties van boosheid, verdriet en wanhoop. In ons bedrijf zijn deze gevoelens die voortkomen uit een haarziekte dagelijks onderwerp van gesprek. Hoe graag we het ook zouden willen, we kunnen mensen hun eigen haar niet teruggeven. Wel kunnen wij zorgen voor de allermooiste oplossingen van 100% echt haar. In ons eigen atelier hebben vakmensen dit haar verwerkt tot haarstukken, pruiken, LaceWigs en HairPieces. 
Bij Jennifer Hoeve hair krijgen we steeds vaker klanten op adviesgesprek die leiden aan Telogeen Effluvium. Telogeen effluvium is een vorm van diffuse haaruitval wat voornamelijk voorkomt bij vrouwen en in zeldzame gevallen bij mannen. Je kent het vast wel. In het douche putje, op je kussen en in je borstel. Elk mens verliest haar. Normaal gesproken verliest een mens tussen de 50 en 100 haren per dag. Zodra dit meer wordt valt dit al snel genoeg op en ervaren we dit als een groot probleem. Logisch want het is immers wel je haar en kan bij velen voor onzekerheid zorgen.
Er zijn naast haarziektes ook andere oorzaken van kale plekken. Trichotillonmanie is hier een goed voorbeeld van. Dit is namelijk een psychische aandoening waarbij iemand zijn/haar eigen haren eruit trekt. Het kan gaan om je hoofdharen, wenkbrauwen en haar op andere delen van je lichaam. Uiteindelijk zullen er kale plekken ontstaan. Uiteraard begrijpen we als geen ander dat dit voor veel onzekerheid kan zorgen. Gelukkig is Trichotillomanie behandelbaar. Totdat je zover bent en deze aandoening verholpen is, helpen wij je graag aan dé perfecte oplossing om de kale plekken te bedekken. Dit doen wij in de vorm van een op maat gemaakt haarwerk van 100% echt haar. Zo hoef je je geen zorgen te maken dat de kale plekken zichtbaar zijn.
Lichen planopilaris is een aandoening op de hoofdhuid. Deze aandoening tast de haarzakjes aan met als gevolg, blijvende haaruitval en littekenvorming. De oorzaak is niet helemaal duidelijk. Wel is de kans groot dat het met stress of een infectie te maken heeft. Wij adviseren je om je huisarts te raadplegen en de oorzaak te achterhalen. Verschijnselen zijn in veel gevallen een rode huid rond de haarzakjes, een lichtpaarse hoofdhuid, huidschilfering en door een ophoping van keratine, verstopte haarzakjes. Hierdoor ontstaan er haaruitval en littekenvorming. Deze aandoening kan behandelt worden. Wij begrijpen dat je tot die tijd absoluut niet met kale plekken wilt lopen. Daarom bieden wij de perfecte oplossing in de vorm van een haarwerk.
Bij Jennifer Hoeve Hair heeft een aanzienlijk deel van de klanten te kampen met Alopecia. Het kenmerk van deze haarziekte is dat er zonder waarneembare oorzaak haar wordt verloren. De naam Alopecia is een verzamelnaam. De tweede naam geeft aan van welke soort Alopecia er sprake is. Lees alles over de verschillende vormen van Alopecia.

Bij Ectodermale Dysplasie mankeert er iets met de huid, tanden, nagels, zweetklieren en de haren. De oorzaak heeft te maken met een verandering in het DNA. Dyspalsie betekend dan ook "abnormale ontwikkeling" De kenmerken zijn verschillend per persoon. Wanneer je van de huisarts te horen hebt gekregen dat de oorzaak van jouw haaruitval Ectodermale Dysplasie is begrijpen wij dat dit enorm schrikken is. Velen zullen wanhoop en onzekerheid ervaren. Wij kunnen je haren helaas niet doen terug groeien. Toch zijn er andere oplossingen. Wat jij niet wilt is dat jouw haaruitval zichtbaar is. Daarom willen wij je graag helpen aan een op maat gemaakt haarwerk van 100% echt haar.
Wat is de oorzaak van jouw haaruitval?
Wist je dat er in Nederland meer dan 3 miljoen mensen zijn die last hebben van haaruitval? Ruim 1 miljoen van die mensen lijdt aan een haarziekte.

Bezoek aan de huisarts
De eerste stap die genomen wordt, is een bezoek aan de huisarts. Die verwijst veelal door naar een specialist. Deze stelt vast of de haaruitval wordt veroorzaakt door een haarziekte of andere redenen. Stress, een gastric bypass of andere oorzaken kunnen ook redenen zijn voor haaruitval.

Overvallen door emoties
In de meeste gevallen is het zo dat als het haarverlies het gevolg is van een haarziekte, er geen genezing mogelijk is. Mensen die dit overkomt, worden meestal overvallen door heftige emoties van boosheid, verdriet en wanhoop.

Een oplossing van 100% echt haar
In ons bedrijf zijn deze gevoelens die voortkomen uit een haarziekte dagelijks onderwerp van gesprek. Hoe graag we het ook zouden willen, we kunnen mensen hun eigen haar niet teruggeven. Wel kunnen wij zorgen voor de allermooiste oplossingen van 100% echt haar.
Eigen atelier
In ons eigen atelier hebben vakmensen dit haar verwerkt tot haarstukken, pruiken, LaceWigs en HairPieces. Ruim 80% van onze klanten is heeft een medische reden om klant bij ons te zijn. Dat wil zeggen dat zij een haarwerk nodig hebben als gevolg van een haarziekte of andere medische oorzaak.
Ervaar je het gevoel van wanhoop?
Haaruitval bij mannen is een maatschappelijk geaccepteerd verschijnsel. Bij sommige mannen ‘zit de kaalheid in de familie’ en soms al op jonge leeftijd verliezen zij geheel of gedeeltelijk hun hoofdhaar. Indien er een krans haar zichtbaar blijft op het achterhoofd, dan betreft dat lichaamshaar. Ook deze mannen hebben in feite een vorm van alopecia.

Haaruitval bij vrouwen
Als zware haaruitval of totaal haarverlies optreedt bij vrouwen, dan ligt dat maatschappelijk gezien anders. Een man die aan alopecia leidt, ontvangt bijvoorbeeld geen vergoeding voor een haarwerk vanuit de ziektekostenverzekeraar, bij vrouwen wordt wel een vergoeding toegekend.

Wanhoop, verdriet en onzekerheid
De diagnose alopecia wordt door een specialist gesteld. Dit brengt vaak veel emoties met zich mee. Onze klanten geven aan dat zij gevoelens ervaren van wanhoop, verdriet en onzekerheid. Per jaar verkopen wij meer dan 1.000 haarwerken, LaceWigs, pruiken en HairPieces.

Omdat wij met al deze mensen gesprekken voeren, begrijpen we als geen ander hoe moeilijk het voor jou is. Je mag dan ook rekenen op een warm en menselijk ontvangst binnen ons bedrijf.
Privé salon
We werken met privé salons zodat jij samen met de adviseur in alle rust en privacy je haar kunt tonen en je emoties kunt bespreken. Als het gaat om weer gelukkig te worden waar het gaat om je haar, dan ben je bij ons op het juiste adres. We kunnen helaas niet zorgen dat je eigen haar gaat groeien. Wel kunnen we zorgen dat niemand zal zien dat jij een oplossing hebt gevonden.
Kijken, voelen en passen
Jouw gesprek bij ons is uiteraard gratis en vrijblijvend. Dat is voor iedereen zo, niet alleen als je alopecia hebt. Wij vinden dat je ongedwongen moet kunnen kijken, voelen en passen. Samen met jou gaan we dan ontdekken wat bij jou past. Misschien heb je foto’s waar je leuk op staat met je eigen haar? Neem ze gerust mee, dan weten we al meer.

Welk haarwerk past het best bij jou?
Aan de hand van diverse voorbeelden gaan we kijken of we iets in huis hebben dat bij je past. Al onze producten zijn gemaakt van 100% haar. Dat voel je meteen: zacht, soepel en glanst op een natuurlijke wijze. Dit is het moment waarop jij helemaal zelf kunt bepalen hoe je nieuwe haar er uit mag komen te zien.

Langer en voller haar
Wilde je eigenlijk altijd al wat langer haar hebben dan wat je had? Dat is natuurlijk mogelijk. Vind je korter haar beter bij je passen? Ook die modellen hebben we. Jij kunt direct een goede indruk krijgen van wat fijn past en goed voelt.
Welk haarwerk past bij jou?
Bij veel vrouwen speelt de vraag: waait dat niet af? En: hoe zit dat vast? Bij het adviseren van je nieuwe haar houden we rekening met jouw vorm van haaruitval.

Pasvorm
Als er sprake is van totaal haarverlies dan zal je haarwerk op een andere manier aangebracht moeten worden dan wanneer er nog een deel haar op het hoofd aanwezig is. Je hoeft niet bang te zijn dat jouw haarwerk zomaar af zal waaien. Wij weten dat het heel belangrijk is dat een haarwerk je zo min mogelijk mag belemmeren of irriteren. Daarom heeft de pasvorm bij ons prioriteit.

Voorraad haarwerk
De producten op voorraad zijn geschikt voor de meest gangbare maten. We kunnen deze confectiemodellen of General Stock ook nog verstellen aan de binnenzijde. Je kunt dan meestal direct beschikken over je nieuwe haar.
Een haarwerk op maat
Wil je liever een maatwerk oplossing, dan meten we je hoofd heel nauwkeurig en wordt binnen 10 a 12 weken een haarwerk helemaal op maat gemaakt. Dit wordt bij het afleveren helemaal geknipt zoals jij het wilt. Desgewenst werken we de kleur van jouw haar nog bij, zodat er een perfecte match ontstaat.
Maatwerk
Al onze haarwerken zijn beschikbaar uit voorraad of als maatwerk. De voorraad modellen zijn gemaakt van hetzelfde mooie haar als de maatwerkproducten. Ze zijn ideaal als je op korte termijn een haarwerk nodig hebt. Bijvoorbeeld omdat je haarverlies door jouw haarziekte veel sneller gaat dan gepland of omdat je om welke andere reden dan ook geen zin hebt om te wachten.

Levertijden
Als je kiest voor maatwerk, houd dan rekening met 10 tot 12 weken levertijd. Bij Jennifer Hoeve hechten we veel waarde aan een optimale pasvorm. Ons streven is dat jij je fijn voelt met onze haarwerken.

Jouw unieke haarwerk op maat
We meten dan ook heel exact jouw hoofd op en maken van de bovenzijde een plastic mal. Van deze plastic mal wordt in het atelier een houten hoofd gemaakt. Op dat hoofd wordt jouw haarwerk in elkaar gezet. Daarbij wordt goed gekeken naar jouw voorkeuren die we hebben doorgenomen met jou in de privé salon.

Zaken als lengte van het haar, dichtheid en kleur worden uitgevoerd zoals jij het hebt besproken. We doen er alles aan om jou een oplossing te leveren waar je helemaal blij van wordt

Vergoedingen en termijn betalingen
Wie om medische redenen een haarwerk moet aanschaffen, krijgt deze geheel of gedeeltelijk vergoed. De basisvergoeding voor 2023 staat vast op € 454,50 .Als extra service helpen wij je met het aanvragen en verkrijgen van deze vergoeding. We nemen je alle rompslomp uit handen. Je hebt al genoeg kopzorgen door je haaruitval nietwaar. Dankzij deze vergoeding is jouw haarwerk beter betaalbaar.
Abonnement
Om het je nog gemakkelijker te maken, bieden we onze haarwerken -uitsluitend de maathaarwerken- aan op abonnementsbasis. Dat houd in dat je de helft aanbetaald en het restant bedrag (minus de verrekening van de zorgverzekering) in 12 termijnen mag betalen.
Gratis adviesgesprek
Je wordt ontvangen in een van onze privé salons. Hier kun je in alle rust en vertrouwen jouw haarprobleem kenbaar maken. Ook krijg je de mogelijk verschillende soorten haarwerken te passen. Jouw haarwerk ontwerpt jouw unieke haarwerk.
Je wordt ontvangen in een privé salon
Alle haarwerken zijn van 100% echt haar
Snelle levertijden
Altijd grote voorraad aanwezig
Vraag hier je adviesgesprek aan

Ontdek de verschillende haaraanvullingen die wij aanbieden

Haarstukken
Heb jij last van dunner wordend haar? Valt je haar uit en word je hier erg onzeker van?

Wij kunnen je haaruitval probleem niet oplossen, wel kunnen we ervoor zorgen dat jij weer zelfverzekerd de deur uit gaat. De oplossing die wij hebben is het aanvullen van je eigen haar. Dit doen wij middels een op maat gemaakte Hairpiece, V-part of U-part.

Alle haarwerken van Jennifer Hoeve hair zijn met de handgeknoopt van 100% echt haar. Bekijk hier de haarstukken van Jennifer Hoeve hair.
Pruiken
Heb jij last van dunner wordend haar, zo erg dat je niet meer over straat durft? Heb je Alopecia Areata of Totalis of moet jij binnenkort een chemokuur ondergaan, waardoor je al je haar gaat verliezen?

Wij kunnen je haaruitval probleem helaas niet oplossen. Wel kunnen we je de beste oplossing bieden in de vorm van een op maat gemaakte pruik, Full LaceWig of Half LaceWig.

Alle haarwerken van Jennifer Hoeve hair zijn met de handgeknoopt van 100% echt haar. Bekijk hier de verschillende soorten pruiken van Jennifer Hoeve hair.

De optimale
pasvorm

Vraag advies op maat
Bij Jennifer Hoeve hechten we veel waarde aan een optimale pasvorm. Ons streven is dat jij je fijn voelt met onze haarwerken.

We meten dan ook heel exact jouw hoofd op en maken van de bovenzijde een soort kapje. Van dit kapje wordt in het atelier een houten hoofd gemaakt. Op dat hoofd wordt jouw haarwerk in elkaar gezet. Daarbij wordt goed gekeken naar jouw voorkeuren die we hebben doorgenomen met jou in de privé salon.


Zaken als lengte van het haar, dichtheid en kleur worden uitgevoerd zoals jij het hebt besproken. We doen er alles aan om jou een oplossing te leveren waar je helemaal blij van wordt.
Klantervaringen
Bekijk hier de reviews die onze blije klanten hebben achtergelaten.
Bekijk alle reviews
Saskia

Belangrijk is voor mij dat er rustig en aandachtig geluisterd wordt naar mijn wensen en vragen. De informatie over mogelijkheden en kosten is helder. Een fijne deskundige plek om vrij en ontspannen over haarproblemen en haarwerken te kunnen praten.

envelopephone-handset linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram