Haaruitval na een Gastric Bypass

Je hebt onlangs een maagverkleining gehad, oftwel een Gastric Bypass. Een vervelende complicatie na een Gastric Bypass is haaruitval. Alsof deze zware operatie al niet genoeg was, kan dit er helaas ook nog wel bij. Gelukkig is het geen gevaarlijk klacht voor je gezondheid en zijn er oplossingen voor haaruitval na een Gastric Bypass. In dit artikel leggen we uit waarom je haar uitvalt na een Gastric Bypass en welke oplossingen wij aanbieden om de haaruitval te verdoezelen.

Waarom krijg je last van haaruitval na een Gastric Bypass?

Om dit goed uit te kunnen leggen moeten we een blik nemen in de cyclus van je haren. Je haren groeien namelijk uit haarzakjes die groeien in een zogeheten haarcyclus. Wanneer jij na bariatrische chirurgie (chirurgische technieken ingezet om het gewicht te verminderen) te maken krijgt met haaruitval, noemen we dit Telogeen Effluvium. Een abnormale haarcyclus, waardoor er teveel haren uitvallen. Dit is de oorzaak van jouw haaruitval na een Gastric Bypass.

Een korte uitleg van de drie fases in de haarcyclus

 • Anagene fase: dit is de groeifase. Elk haartje op je hoofd begint in de anagene fase en groeit gedurende een bepaalde periode. Meestal een paar jaar.
 • Katage fase: in deze fase is de groei gestopt. Het haarzakje begint langzaam te verschrompelen, maar zit nog wel in je hoofdhuid vast. Ook het pigment begint af te nemen.
 • Telogene fase: in deze fase valt de haar uit. In hetzelfde haarzakje begint de groei van een nieuwe haar. De cyclus begint weer van voor af aan.

Wanneer jij te maken hebt met Telogeen Effluvium is deze haarcyclus verstoort. Dit kan komen door verschillende gebeurtenissen. Wat de oorzaak ook is, er gaan opeens heel veel haren van de Anagene (groei)fase naar de katagene fase. Al deze haren komen binnen enkele weken in de Telogene (uitval)fase en vallen vervolgens tegelijkertijd uit. Hierdoor merk jij in een korte tijd na de Gastric Bypass dat je lijdt aan haaruitval.

Oorzaken kunnen zijn:

 • Stress
 • Zwangerschap
 • Operatie
 • Acute ziekte
 • Trauma
 • Hormonale stoornissen
 • Ouderdom
 • Slechte voeding

Wat zijn de oplossingen voor haaruitval na een Gastric Bypass?

Gelukkig is haaruitval na een Gastric Bypass tijdelijk en groeit het bijna altijd weer terug. Dit kan soms wel 6 maanden of langer duren. In de tussentijd wil je natuurlijk niet met kale plekken over straat lopen. Dit begrijpen wij als geen ander. Helaas kunnen wij het groeiproces niet versnellen. Wel kunnen wij je een tijdelijke oplossing bieden in de vorm van een op maat gemaakt haarwerk. Onze haarwerken zijn zo ontworpen dat het jouw eigen haar de gelegenheid geeft om gezond en sterk terug te laten groeien. Al onze haarwerken zijn van met de hand geknoopt 100% echt haar.

Een kosteloos en vrijblijvend adviesgesprek in onze privé salon

Jennifer Hoeve hair heeft ruim 30 jaar ervaring in haarwerken van echt haar. Over de jaren heen hebben wij duizenden mensen geholpen die lijden aan een haar aandoening. Omdat we weten dat een haar aandoening vaak veel onzekerheid met zich meebrengt, ontvangen we bij Jennifer Hoeve hair onze klanten op een warme wijze in een privésalon. Tijdens het intakegesprek in de privésalon heb je de mogelijkheid om in complete privacy je probleem uit te leggen en natuurlijk je haarwensen te vertellen. Vervolgens gaan we samen kijken naar de beste oplossing voor jouw haarprobleem. Alles is mogelijk. Binnen no-time loop je elke dag zelfverzekerd de deur uit met stralend haar. Neem gerust contact op en kom langs. 

Plan je gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Je wordt ontvangen in een privé salon
Alle haarwerken zijn van 100% echt haar
Snelle levertijden
Altijd grote voorraad aanwezig
Vraag hier aan
Ontdek hoe
Jennifer Hoeve 

jou kan
helpen

Hair fashion created with passion

In een ideale wereld heeft elke vrouw lang, golvend, glanzend haar. Helaas is ons leven niet altijd een sprookjesboek.

Er zijn verschillende oorzaken waardoor zowel mannen als vrouwen hun haar deels of geheel moeten verliezen.
Vraag hier advies op maat
envelopephone-handsetcrossmenu
Chat openen
Advies nodig?
Jennifer Hoeve hair
Hallo,
Waarmee kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram