Last van kale plekken op mijn hoofdhuid

Als je in een korte tijd last krijgt van kale plekken op je hoofd, is de kans groot dat je te maken hebt met Alopecia Areata. Deze haar aandoening zorgt ervoor dat je haar ineens kan uitvallen, waardoor er kale plekken op je hoofd ontstaan. Het vervelende van deze haar aandoening is dat het onvoorspelbaar is en op alle leeftijden kan gebeuren, zelfs bij kinderen. Over het algemeen komt het vaker voor bij volwassenen. Als we kijken naar geslacht kunnen kale plekken op het hoofd door Alopecia Areata bij zowel mannen als vrouwen voorkomen.

Zijn er naast kale plekken op het hoofd andere symptomen?

Naast kale plekken op het hoofd (meestal rond of ovaal) zijn andere symptomen van Alopecia Areata haaruitval op de rest van je lichaam. Denk aan de wimpers, baard, wenkbrauwen en het schaamhaar. Dit kan heel snel gaan en in een periode van een paar dagen of weken kunnen er al kale plekken op je hoofd ontstaan. Er zijn ook gevallen waarbij al het haar over je gehele lichaam uitvalt. In dit geval spreken we van Alopecia Universalis. 

Andere oorzaken voor kale plekken op het hoofd

Bij Jennifer Hoeve hair krijgen we dagelijks klanten op intakegesprek die last hebben van kale plekken op het hoofd. Door de jaren heen zijn er verschillende oorzaken van haaruitval en kale plekken op het hoofd voorbij gekomen. De meest voorkomende oorzaken zijn:

Iedereen verliest gemiddeld 100 haren per dag. Wanneer dit meer wordt en er zodanig haren worden verloren dat er kale plekken op je hoofd ontstaan, is dit toch reden tot zorg. In dit geval adviseren wij je meteen je huisarts raad te plegen om te achterhalen wat de oorzaak van jouw haarverlies is. 

Wat kun je doen tegen deze kale plekken op het hoofd?

Meestal groeit het haar weer terug. Toch zijn er ook mensen die lijden aan permanent haarverlies. Tijdens de intake gesprekken die we met onze klanten hebben, zien we in bijna alle gevallen veel verdriet en wanhoop in hun ogen. Daarnaast veel onzekerheid als zij ons hun probleem uitleggen. Velen durven door deze onzekerheid dan ook niet meer over straat Vooral uit angst dat andere mensen de kale plekken op hun hoofd opmerken. 

Gelukkig zijn er goede oplossingen die de kale plekken op het hoofd kunnen verdoezelen. En nog belangrijker, die ervoor zorgen dat je jezelf weer kunt voelen. We kunnen er helaas niet voor zorgen dat je uitgevallen haar op een magische wijze terug groeit. Wel kunnen we de beste oplossingen bieden in de vorm van een op maat gemaakt haarwerk. Bij Jennifer Hoeve hair werken we uitsluitend met handgeknoopte haarwerken van 100% echt haar. 

Gratis en vrijblijvend intakegesprek

Omdat we bij Jennifer Hoeve hair als geen ander weten hoe moeilijk het kan zijn om over je haarproblemen uit te komen, ontvangen wij onze klanten altijd in een privé salon. Tijdens het gratis en vrijblijvende intakegesprek kun je ons je problemen uitleggen en natuurlijk vertellen wat je haarwensen zijn. Ga je voor een haarwerk uit onze grote voorraad? Dan knippen en stylen we deze voor je en loop je dezelfde dag de deur uit met een prachtig haarwerk. Kies je toch voor een maathaarwerk? Dan meten we je maten op, bespreken we je wensen qua kleur en lengte. Met onze snelle levertijden kun jij binnen 8 tot 12 weken jouw op maat gemaakte haarwerk ophalen. 

Vergoedingen via je zorgverzekering

Heb je een doorverwijzing van je huisarts of dermatoloog? Dan heb je recht op een vergoeding. De basisvergoeding in 2023 is maar liefst € 454,50. Wij declareren voor jou, zodat jij zonder zorgen kan genieten van je nieuwe haarwerk.

Plan je gratis adviesgesprek
Gratis adviesgesprek
Je wordt ontvangen in een privé salon
Alle haarwerken zijn van 100% echt haar
Snelle levertijden
Altijd grote voorraad aanwezig
Vraag hier aan
Ontdek hoe
Jennifer Hoeve 

jou kan
helpen

Hair fashion created with passion

In een ideale wereld heeft elke vrouw lang, golvend, glanzend haar. Helaas is ons leven niet altijd een sprookjesboek.

Er zijn verschillende oorzaken waardoor zowel mannen als vrouwen hun haar deels of geheel moeten verliezen.
Vraag hier advies op maat
envelopephone-handsetcrossmenu
Chat openen
Advies nodig?
Jennifer Hoeve hair
Hallo,
Waarmee kunnen we je helpen?
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram